Barcelona + sostenible

Captura de pantalla 2024-02-01 a las 19.36.27

El passat 29 de setembre, Civic Energy va tenir l’oportunitat de participar al “Fem Xarxing”, una trobada organitzada per Barcelona+Sostenible per compartir iniciatives i solucions innovadores per treballar els reptes de l’aigua i la descarbonització. A la trobada hi van participar diverses comunitats energètiques, organitzacions especialitzades energies renovables i altres entitats interessades en la implementació de pràctiques sostenibles dins dels seus respectius àmbits. Vam poder compartir experiències i solucions amb altres entitats de la xarxa per impulsar la transició energètica a partir de les energies renovables i parlar dels beneficis i reptes específics de les comunitats energètiques.

Barcelona+Sostenible és la xarxa formada per més de 1.900 organitzacions compromeses amb la sostenibilitat ambiental, social i econòmica que construeixen col·lectivament una ciutat responsable amb les persones i l’entorn. A través de la signatura del “Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat”, cada organització s’uneix a aquesta xarxa i contribueix activament a la transformació de Barcelona mitjançant les seves pròpies iniciatives. Els membres de B+S promouen pràctiques sostenibles dins de les seves organitzacions, comparteixen coneixements i desenvolupen projectes conjunts en col·laboració amb altres membres de la xarxa.

En el Compromís Ciutadà 2012-2022 es recullen 10 objectius amb les seves corresponents línies d’acció per tal de fer que Barcelona sigui més sostenible continuant amb els objectius emmarcats en l’Agenda 21. Actualment s’està treballant en una actualització d’aquest document per a crear un nou full de ruta que tingui en compte el que ja s’ha assolit i estableixi nous objectius per la propera dècada.

La feina que realitza Civic Energy en la promoció de comunitats energètiques contribueix àmpliament en l’assoliment d’aquests objectius: millorant la qualitat ambiental gràcies a la impulsió de la mobilitat amb vehicles elèctrics compartits, reduint també les emissions degudes a la generació d’energia i empoderant a la ciutadania fent formacions i proveint-la d’una eina de gestió per la seva pròpia comunitat energètica.

Per obtenir més informació sobre les organitzacions que formen part de la xarxa Barcelona+Sostenible, podeu consultar el Mapa Barcelona+Sostenible a la seva pàgina web i mantenir-vos al dia amb les diverses activitats i esdeveniments que organitzen. A més a més, també ofereixen una àmplia gamma d’activitats, formacions, esdeveniments de networking i assessorament personalitzat en matèria de sostenibilitat.

Obrir chat
Hola 👋
En què podem ajudar-te?