Benvinguda CEP9 – Comunitat Energètica de Poblenou!

Poblenou9173

Des de fa mesos que Civic Energy treballem en un projecte pilot de l’Agència de l’Energia de Barcelona per tal de promoure una comunitat energètica publico – comunitària al barri del Poblenou.

Un projecte que neix de la voluntat de l’Ajuntament de Barcelona de facilitar i cedir a una comunitat energètica la gestió d’una instal·lació fotovoltaica de propietat municipal de 58 kWp a la coberta de l’Institut Quatre Cantons. Una instal·lació que serà el principal pol de generació inicial a partir del qual iniciar i fer créixer la comunitat. D’aquesta producció aproximadament un 30% de l’energia generada servirà per realitzar un autoconsum compartit amb 30 famílies del barri sense cap cost ni permanència durant el primer any. La resta de la producció la consumiran els equipaments públics de l’Institut Quatre Cantons i Centre Cívic Can Felipa.

Civic Energy hem participat d’aquest projecte assessorant l’Agència de l’Energia de Barcelona i dinamitzant el procés de creació d’aquesta Comunitat Energètica. Un procés d’acompanyament, assessorament i acompanyament tècnic i jurídic on s’ha treballat amb les veïnes i veïns que participaran de l’autoconsum, l’Associació de Veïns i Veïnes de Poblenou, l’AFA de l’Institut Quatre Cantons i la mateixa Agència de l’Energia de Barcelona.

Després d’aquests mesos de treball, el passat dimecres 5 de juliol, va tenir el lloc l’acte fundacional de l’Associació CEP9, la Comunitat Energètica del Poblenou. Una fita important per la consolidació d’aquest projecte, que permet consolidar-se i seguir avançat en el camí de la sobirania energètica i començar a donar petites passes per donar-se a conèixer al barri i buscar com seguir ampliant la seva producció energètica de km0 al Poblenou!

Podeu conèixer una mica més sobre aquest projecte a la web de l’Agència de l’Energia de Barcelona.

I si sou veïns o veïnes del Poblenou i teniu interès a sumar-vos a CEP9 no dubteu a contactar amb elles a comunitatcep9@gmail.com 

 

Obrir chat
Hola 👋
En què podem ajudar-te?