Civic Energy treballarà l’eix d’energia de la Comunalitat Urbana de 9 Barris!

LOGO&ACRO_02inv03

Les Comunalitats Urbanes són una iniciativa del Departament d’Empresa i Treball que té com a objectiu fomentar una organització més justa de l’economia. Un programa amb diferents comunalitats arreu del territori, integrades per empreses, entitats, cooperatives i diverses xarxes veïnals i de suport mutu. L’objectiu principal és crear nous projectes econòmics autogestionats que responguin a necessitats col·lectives i contribueixin al desenvolupament local, impulsant els béns comuns i les iniciatives basades en la cooperació i el suport mutu.

A Civic Energy estem molt contentes de poder anunciar que durant els propers dos anys, formarem part de les entitats activadores de la Comunalitat Urbana de Nou Barris a Barcelona. En aquest projecte, liderarem l’eix d’energia, col·laborant amb la comunitat per fomentar la transició energètica i promoure un districte més sostenible. 

Principals objectius de l’eix energia de la Comunalitat Urbana de Nou Barris

  • Informació sobre Transició Energètica: Proporcionarem informació clara i accessible sobre la transició energètica, destacant la importància de reduir les emissions de carboni i adoptar fonts d’energia renovables, així com la gestió d’aquestes de manera comunitària. 
  • Estalvi Energètic: Implementarem diferents activitats de difusió per conscienciar sobre la importància de l’estalvi energètic i oferirem consells pràctics per a la reducció del consum energètic a les llars i empreses del districte.
  • Consolidació d’una Comunitat Energètica a Nou Barris: Acompanyarem el procés de consolidació de la Comunitat Energètica de 9 Barris, fomentant la col·laboració entre els veïns i les entitats locals per crear una xarxa de producció i consum d’energia sostenible. de manera comunitària.
  • Formació per a Futurs Agents Energètics: Desenvoluparem un programa de formació per capacitar a futurs agents energètics, dotant-los dels coneixements i les habilitats necessàries per liderar i acompanyar projectes d’energia sostenible.

 

Fent Comunalitat, fem xarxa!

Aquesta Comunalitat està liderada per la Fundació Pare Manel i formem part d’ella entitats com l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP), Ètic Hàbitat, NOVACT – Institut Internacional per l’Acció No Violenta, l’Associació Som del Barri i  el suport de xarxes i entitats veïnals del districte de Nou Barris.

Davant d’un mercat que sovint no és capaç de satisfer les necessitats de la població amb equitat i justícia, les comunalitats estem compromeses a impulsar una visió de l’economia que tingui com a eix vertebrador la vida de les persones. És en aquest context que Civic Energy treballarem per un futur més sostenible i energèticament eficient a Nou Barris.

Estem molt felices per començar aquest projecte i treballar de la mà amb la Comunitat Energètica de 9 Barris. Us continuarem informant sobre els avenços i les oportunitats de participar en les diferents activitats que realitzarem!

Obrir chat
Hola 👋
En què podem ajudar-te?