Les Comunitats Energètiques a l’agenda de la FESS Granollers de la mà de Civic Energy

WhatsApp Image 2024-01-30 at 12.04.04

El passat 4 de novembre es va celebrar la 6a Fira de l’Economia Social i Solidària de Granollers (FESSGra). Una fita que enguany s’organitzava sota el lema “Estimem el territori, defensem un Vallès per viure-hi”, i amb una premissa així i amb una tercera part de Civic Energy amb seu vallesana no hi podíem faltar. 

Un Cop d’ull a la FESS Granollers: Trobada d’Idees Sostenibles

La FESS Granollers, coneguda per ser un espai on es promouen iniciatives econòmiques sostenibles i solidàries, aquest any es va convertir en l’escenari perfecte per compartir especialment idees innovadores relacionades amb la defensa del territori, la sostenibilitat, l’energia i participació comunitària.

Il·luminant el Camí cap a les Comunitats Energètiques

Civic Energy vam participar dins d’aquesta jornada amb una xerrada matinal a peu de carrer. Una oportunitat fantàstica per introduir la ciutadania en el concepte de les comunitats energètiques

Què són? Com funcionen? Com poden transformar la forma en què generem i consumim energia? Aquestes van ser algunes de les preguntes clau que vam resoldre tot compartint algunes de les nostres experiències amb comunitats energètiques que hem acompanyat aquest últim any. 

Una xerrada en la qual vam compartir que les comunitats energètiques no només són una solució efectiva per reduir la dependència dels combustibles fòssils, sinó també una eina poderosa per fomentar la participació ciutadana en decisions crucials sobre la sobirania energètica. 

Resolent Dubtes i Creant Diàleg

El Vallès Oriental té ganes de crear comunitats energètiques i això és va notar a l’hora de convidar els i les assistents a compartir les seves preguntes, inquietuds i curiositats sobre les comunitats energètiques. Des de dubtes tècnics fins a preguntes sobre l’impacte de les comunitats en els municipis, totes elles van servir per crear un debat d’allò més interessant. 

Civic Energy no només es tracta d’oferir informació, sinó també de construir un diàleg significatiu. Ens enorgulleix haver creat un espai on les persones van poder entendre millor el potencial de les comunitats energètiques i com podrien contribuir al canvi positiu al seu entorn.

Som Economia Social i Solidària.

Participar de la FESSGra, gaudir de les seves activitats i passejar per la seva fira és un fantàstic exemple per veure com el territori és ple d’iniciatives i projectes que promouen una alternativa, sostenible i amb valors. A Civic Energy ens enorgullim de treballar i fomentar la xarxa de l’economia social i solidària amb les nostres accions i feina del dia a dia!

Obrir chat
Hola 👋
En què podem ajudar-te?